top of page

Massage är för mig en väg att hjälpa kroppen till självläkning, genom att bearbeta spända och stela muskler kan man frigöra låst energi och få igång ett bättre flöde. Min syn på kroppen är att allting hänger samman och att det ena leder till det andra, att smärtor och stelheter kan förflyttas för att avlasta då kroppen söker efter att undkomma obehag. Därför vill jag inte bara symptombehandla utan också lokalisera orsaken bakom symptomet för att då förhoppningsvis kunna skapa en långsiktig förbättring.

Massage kan hjälpa vid diverse symptom så som exempelvis stelhet, huvudvärk/migrän, ryggont och minskad rörlighet. Massage bidrar dessutom till att sänka kroppens nivåer av stresshormonet kortisol. Vilket har en positiv inverkan på hela kroppen och dess olika funktioner så som dålig sömn, högt blodtryck, stress och oro, dåligt immunförsvar, minskad sexlust och medstämdhet.

 

Varje kropp är unik och massagen är individualiserad för att uppnå bäst effekt. Triggerpunktsbehandling, klassisk massage och töjning är de tekniker som praktiseras.

För tillfället är massage ej bokningsbart.

Strukturell Integrering är en massagebehandlingsform som fokuserar på kroppens vävnader, fascia. Fascia omger kroppens muskler, organ, blodkärl och nerver. Den binder samman vissa strukturer och tillåter andra att glida mot varandra, den är utformad att vara elastisk och skapa en god rörelsefrihet i kroppen och ser också till att hålla kroppen centrerad och rak i ett bra förhållande med gravitationen. Fascia kan förlora sin elasticitet pga av exvis stress, skador, monotont arbete.

 

En åtstramad och hård fascia kan dra våra muskler och skelett ur sin korrekta placering och på så vis skapa smärtor, minskad rörelseförmåga, trötthet etc.

En liknelse till kroppens funktion kan göras med en fjäder, tänk funktionen hos en stötdämpare på bilen. Om en cirkel är förskjuten från centrum blir trycket och påfrestningen förändrad och fjädern kommer vikas under tryck. Om fjädern är intakt kommer den komprimeras under tryck för att sedan räta ut sig igen. Likaså fungerar kroppens fascia. Genom att släppa på en åtstramning kan fjädern återfå sin naturliga centrerade form och klara kompression.

Under utbildning, håll utkik efter starterbjudanden!

bottom of page